FAQ – Ofte Stillede Spørgsmål

Hvad er ESTA?

ESTA er en forkortelse for Electronic System for Travel Authorization: et online program som administreres af Customs and Border Protection og Department of Homeland Security til at forundersøge rejsende, som planlægge at rejse til USA i 90 dage eller mindre under Visa Waiver programmet for at sikre, at de ikke udgør en risiko for landets sikkerhed.
ESTA blev gennemført den 1. august, 2008 for at øge sikkerheden i VWP, og har været obligatorisk for alle Visa Waiver Program rejsende siden den 12. januar, 2009.

Hvordan ansøger jeg?

Our website provides simple instructions to make an ESTA application; just answer the questions in our application form.
In order to complete an ESTA application, you will need your passport information; any other names you use; your visa admissions history for the United States; your parents’ names; your city of birth; any national identification number you may have; your contact information; your history of communicable disease, if any; your criminal history, if any; and a credit card number.

Hvad gør en ESTA tilladelse?

En ESTA tilladelse kvalificerer dig for indrejse under Visa Waiver programmet, men det betyder ikke nødvendigvis, at du vil blive optaget til USA. Optagelse til USA er baseret på kontrol af en Customs and Border Protection officer, når du rejser til USA, og er efter deres eget skøn.

Hvem er berettiget til at indsende en ESTA ansøgning?

Du er berettiget til at ansøge om ESTA, hvis du er statsborger i et Visa Waiver Program land, og planlægger at tage til USA, gennem luftvej eller søvej, på en godkendt transportør.
Visa Waiver Program landende er: Andorra, Australien, Østrig, Belgien, Brunei, Chile, Tjekkiet, Danmark, Estland, Finland, Frankrig, Tyskland, Grækenland, Ungarn, Island, Irland, Italien, Japan, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxemborg, Malta, Monaco, Nederlandene, New Zealand, Norge, Portugal, San Marino, Singapore, Slovakiet, Slovenien, Sydkorea, Spanien, Sverige, Schweiz, Taiwan og England.
Hver rejsende skal have et gyldigt pas og en tur/retur billet, hvor deres tur slutter uden for USA. Hver rejsende skal ansøge, herunder mindreårige børn under 18 år, og opfylde alle betingelser i Visa Waiver programmet.

Behøver jeg at ansøge om en ESTA, hvis jeg er borger i et VWP land og…?

…er også lovligt permanent bosiddende i USA?
Nej

…er også en dobbelt statsborger med amerikansk statsborgerskab?
Nej – borgere skal bruge deres amerikanske pas, når de rejser til USA.

…er også en indvandrer i Canada og rejser til USA gennem land?<
Nej

…er også en indvandrer i Canada, og rejser til USA ad søvej eller luftvej?
Ja

…er også lovligt permanent bosiddende i USA?
Hvis du flyver under VWP pas og bruger VWP, ja. Hvis du rejser under dit ikke-VWP pas og visum, er du ikke berettiget til ESTA.

…har et gyldigt visum på rejsetidspunktet
Nej

…rejser til USA gennem land via Canada eller Mexico under et grønt I-94 kort?
Nej

…rejser til USA ad søvej eller luftvej via Canada eller Mexico?
Ja

…er i transit gennem USA og ikke opholder sig der?
Ja

…er under 18 år og rejser under VWP?
Ja

…rejser for et kortvarigt ophold til Virgin Islands eller Puerto Rico?
Ja

Hvornår skal jeg indsende min ESTA ansøgning?

Det anbefales at lave din ansøgning, så snart du beslutter dig for at rejse til USA under Visa Waiver Program, men man kan anvende op til 72 timer før afrejse. Der er ingen grund til at vente, indtil din rejseplan er bekræftet: Du behøver ikke den konkrete rejseinformation for at ansøge.
Der er ingen straf, hvis du ansøger tidligt, og din ESTA udløber mens du stadig er i USA: Du kan stadig rejse hjem som planlagt.

Tillader ESTA gruppeansøgninger?

Det er nemt at gruppere dine ansøgninger: Efter indsendelse af din ansøgning, skal du vælge muligheden for at indgive en ny ansøgning på bekræftelsessiden og udfylde den nye ansøgning for den næste ansøger.

Kan jeg rette fejl i min ESTA ansøgning?

Kun visse fejl i en ESTA ansøgning kan blive rettet: din email-adresse, dit telefonnummer og din rejse-information. I tilfælde af en fejl i dine pasrelaterede oplysninger, skal du annullere og genansøge, så det er bedst at være præcis, når du udfylder ansøgningsskemaet.

Hvad er ESTA ansøgningens gyldighedsperiode?

En ESTA tilladelse er gyldig indtil dit pas udløber eller i to år fra den dato, når du godkendes til at rejse.

Hvad hvis min ESTA tilladelse ikke er godkendt?

Hvis din ansøgning er afvist, kan du stadig rejse til USA under et visum. Ansøg via din nærmeste amerikanske ambassade eller konsulatet.

Er en ESTA tilladelse gyldig til flere rejser til USA?

En gyldig ESTA godkendelse giver dig ubegrænset indrejse i USA.

Behøver jeg at genansøge, hvis jeg har erhvervet min ESTA tilladelse før yderligere oplysninger blev påkrævet i 2014?

Nej; alle aktuelle ESTA godkendelser er stadig gyldige. Du vil kun være forpligtet til at levere de supplerende oplysninger, hvis du genansøger, når den nuværende godkendelse udløber.

Hvad er svartiden på en ESTA ansøgning?

I de fleste tilfælde er ESTA resultater tilgængelige næsten øjeblikkeligt, og du vil modtage en e-mail indenfor 24 timer. Dog kan det tage op til 72 timer at modtage mailen.

Hvis jeg glemmer mit ansøgningsnummer, hvad skal jeg så gøre?

Send en ansøgning via vores Bekræft/Tjek ESTA status-side, og dit ESTA nummer vil blive sendt til den email-adresse, som er knyttet til din ansøgning.

Kan en person indsende en ESTA ansøgning for en anden? Kan jeg ansøge for venner eller slægtninge, eller få dem til at ansøge for mig?

ESTA tillader tredjeparts-ansøgninger, men den person, som rejser, er i sidste ende ansvarlig for rigtigheden og fuldstændigheden af alle oplysningerne på ESTA ansøgningen.

Hvilke ESTA dokumenter skal jeg medbringe under indrejse i USA?

På selve rejsedagen skal du printe PDF-filen ud med din ESTA og tage det med dine andre rejsedokumenter. Selvom USA’s embedsmænd har elektronisk adgang til din ESTA godkendelse, kan dit flyselskab eller luftfartsselskab kræve udskrift ved check-in.

Hvornår bør jeg genansøge om en ny ESTA tilladelse?

Du skal indgive en ny ansøgning, hvis din ESTA godkendelse udløber, og du ønsker at rejse til USA. Desværre kan ESTA tilladelser ikke fornys direkte på dette tidspunkt. Ellers kan du ansøge om en ny ESTA tilladelse, hvis du:

  • – Ændrer dit navn af nogen årsag;
  • – Receive a new passport;
  • – Du får et kønsskifte;
  • – Du ændrer dit statsborgerskab;
  • – Ændrer din situation som er gældende for din ESTA tilladelse, hvad enten det er juridisk eller medicinsk.