ESTA – Fejsetilladelse: Ofte Stillede Spørgsmål (FAQ)

 

Hvad er en rejsetilladelsen for USA?

USA har nu et rejsetilladelses-værktøj for sit Visa Waiver program for at sikre at en visumfri rejse er mere sikkert. ESTA (det elektroniske system for rejsetilladelse) lader statsborgere fra lande, som deltager i Visa Waiver programmet, hente deres rejsetilladelse online på få minutter, når de planlægger en rejse til USA.

Hvem er forpligtet til at ansøge om en ESTA?

Hvis du rejser til USA som en del af Visa Waiver programmet og ad luftvej eller søvej, skal du ansøge om en rejsetilladelse gennem ESTA. Rejsende i alle aldre, som ikke har sikret et visum (spædbørn inkluderet), bør modtage en tilladelse, før de rejser til USA. Tilladelser kan ansøges gennem en tredjepart på en rejsendes vegne.

Garanterer en godkendt rejsetilladelse mig adgang til USA?

Nej desværre. En godkendt rejsetilladelse betyder, at du kvalificerer dig til at rejse til USA som en del af Visa Waiver programmet, men du vil blive evalueret ved ankomsten til USA af en Customs and Border Protection officer. Baseret på deres inspektion kan der være en grund til at nægte dig adgang til USA enten under bestemmelserne i Visa Waiver programmet eller af USA’s lovgivning.

Er ESTA det samme som et visum?

En ESTA tilladelse er ikke et visum, men kun en preclearance til at rejse under Visa Waiver programmet, som er designet til at lade rejsende omgå visumprocessen. En ESTA autorisation svarer ikke til visum til USA, og det kan ikke erstattes af et visum i situationer, hvor et visum for rejsen er påkrævet.
Hvis du er besiddelse af et gyldigt visum til USA, er en rejsetilladelse gennem ESTA ikke påkrævet: du kan rejse lovligt til og fra USA på dette visum.

Hvor længe er min ESTA tilladelse gyldig?

En ESTA tilladelse er gyldig indtil dit pas udløber, eller indtil to år efter godkendelsen af din tilladelse – uanset hvilken dato kommer først. ESTA godkendelser kan dog tilbagekaldes, i hvilket tilfælde de ugyldiggøres. For at være sikker på, hvor længe din ESTA godkendelse er gyldig, skal du kontrollere tilladelse godkendt-skærmen på din ansøgning: din tilladelses udløbsdato vil være tilgængelig der.

Hvornår skal jeg ansøge om ESTA?

Du kan ansøge om ESTA tilladelse når du ved, at du skal rejse til USA, selvom du ikke kender dine fulde rejseplaner endnu. Department of Homeland Security rådgiver dog, at du sender din ansøgning senest 72 timer inden afrejse for at sikre, at din tilladelse ikke foreligger på rejsedatoen.

Hvor langt forud for en tur er det nødvendigt at ansøge om rejsetilladelse gennem ESTA?

Du kan ansøge om din ESTA tilladelse inden rejsen, men det er klogt, ifølge DHS, at ansøge senest 72 timer før du skal rejse. I langt de fleste tilfælde vil ESTA systemet bekræfte eller afvise din tilladelse inden for et minut efter at have modtaget din ansøgning, men systemforsinkelser kan forekomme. Det er okay, hvis du ikke har konkretiseret dine planer for rejsen endnu: du kan sende en ESTA ansøgning uden at have besluttet din rute eller adressen, hvor du skal bo, og du vil ikke være forpligtet til at opdatere disse oplysninger på din ESTA godkendelse.
ESTA tager ansøgninger på siden fra akutte rejser, men det er bedst at ikke skulle landsættes i USA uden en ESTA tilladelse.

Kan rejsende til USA ansøge om ESTA uden konkrete rejseplaner?

Ja du kan! Hvis du rejser til USA under Visa Waiver programmet, men endnu ikke kender den adresse, hvor du skal bo, skal du blot indtaste hotellet eller den omtrentlige placering, som er din destination i USA. Du kan (men er ikke påkrævet) opdatere disse oplysninger med ESTA, når din tilladelse kommer igennem.

Skal statsborgere eller borgere fra lande, som deltager i Visa Waiver programmet, have rejsetilladelse, hvis de kun er i transit gennem USA på vej til et andet land?

Hvis du er statsborger i et land, som er en del af Visa Waiver programmet og transit gennem USA, skal du enten bruge et visum eller en ESTA tilladelse. Hvis du kun er i transit gennem USA, skal du indtaste “I Transit” og din sidste destination i feltet ‘Adresse i USA’ i din ESTA ansøgning.